השלוחה הדרומית של מו”פ מדבר וים המלח מתקדמת בקצב מואץ לקראת הפיכתה ל”עמק הסיליקון” הישראלי למחקר ויישום של אמצעים לניצול אנרגיה מתחדשת וחוקרי מרכז המדע מהווים חלק גדול ממגמה זו.
דר’ טארק אבו חאמד מתמחה במערכות on-board לייצור מימן על ידי הידרוליזה של המתכת בורון, כאשר תוצר ההידרוליזה- בורון אוקסיד- מחוזר חזרה לבורון צרוף באמצעות חשמל המסופק על ידי פאנלים סולריים. בדרך זו מקווה דר’ אבו חאמד ליצר את מצברי העתיד אשר ייטענו על ידי אנרגיית השמש ויניעו מנועי מימן עוצמתיים. בנוסף, דר’ אבו חאמד מבצע מחקר בפזורה הבדואית בנגב, בנושא ייצור מתאן על ידי פסולת אורגנית במערכות ביתיות. בנוסף לאלה, דר’ אבו חאמד מבצע מחקר בשיתוף עם חוקר ירדני בניסיון להעלות את נצילותם של תאים פוטווולטאים באמצעות קירורם ומניעת הדבקות אבק לשטח הפנים שלהם.
דר’ אילן סתוי מתמחה במערכת הפירוליזה אשר הופכת ביומסה צמחית, באמצעות חימום לטמפ’ גבוהה וללא נוכחות חמצן, ל”ביו-פחם” בעל תכונות כימיות אטרקטיביות. ראשית הפחמן המצוי ב-“ביו-פחם” לא ניתן לפירוק. בנוסף, ה”ביו-פחם” יכול לספוח אליו בקלות רבה קטיונים. תכונה זו הופכת את ה”ביו-פחם” למטייב קרקעות איכותי.
דר’ גבי בנט מתמחה בגידול אצות וציאנובקטריה כמקור לדלק ביולוגי ולחומרי טבע בעלי ערך מוסף גבוה. במחקרו בודד דר’ בנט מהמעיינות החמים בחמת גדר ובחמי טבריה, מס’ אצות וציאנובקטריה תרמופיליים, אותם הוא מתעתד לגדל בריאקטורים ייחודיים, אשר אמורים לקלוט גזי פליטה המכילים ריכוזי CO2 גבוהים.דר’ בנט גם מפתח פוטוביוריאקטור ייחודי אשר בו אמורות האצות לקלוט את ה- CO2 המצוי בגזי הפליטה ביעילות רבה יותר.
דר’ אלכסנדר גוסרוב מוביל מחקרים בתחום אנרגית השמש. המחקר השוטף עוסק בפיתוח טכנולוגיות זולות ליצור מסנני קרינה להעלאת נצילות פאנלים פוטו-וולטאיים על ידי ניהול ספקטרום הקרינה כמו כן החל דר’ פריזאנט בפיתוח מערכות תרמו-סולריות ייחודיות שאמורות להוות בסיס למספר ישומים- התפלה, ייצור ביו-דיזל וחשמל, באמצעות אנרגיות השמש.