מאמר דעה של חוקרת משלוחת מצפה רמון, ד״ר רעות סורק אברמוביץ, התפרסם היום ברשת, בירחון – Diplomatic Courier . הירחון משמש במה גלובלית ב-180 מדינות וחמש יבשות ומרחיב את היריעה לגבי נושאים כמו עתיד הדיפלומטיה, עתיד העולם ב-2050 ונוגע בשאלות גדולות: מזון, מקומות עבודה, חינוך, פילנתרופיה, בריאות, ערים ועוד. הוא במת הדיווח המרכזית ל-G7, כינוס שבע מהמדינות המובילות מבחינה כלכלית בעולם (ללא סין), בו מנסים להתמודד ולקחת אחריות על נושאים באמת בוערים.
רעות: החלטתי לכתוב מאמר כי חשוב שעוד אנשים יכירו את פעילות החלל של מצפה רמון ויבינו כמה היא תורמת לחברה בכללותה. במאמר (900 מילה בלבד) תיארתי את טלי, אסטרונאוטית ישראלית על מאדים. ועל ידי התיאור הקצרצר של חייה, העברתי את המסר עד כמה אנחנו יכולים להשפיע לחיוב על פעילות חלל ברמה עולמית ובמצפה רמון בפרט.
אפשר להגיע ולהיות בתרבות חלל אמיתית לא רק על ידי זינוק בטכנולוגיות, אלא גם על ידי תשומת לב ותודעה רחבה יותר, חינוך, אבולוציה תרבותית, ודרכי פעולה חדשות. כדי שהחלל יהיה שותף לכולנו – צריך לפתח פלטפורמות רב שימושיות, ועל ידי זה להוביל לדמוקרטיזציה של החלל.
אחת הדוגמאות המוצלחות היא דימארס – Desert Mars Analog Ramon Station, ארגון ללא כוונת רווח ששם לו לתמוך במשימות מאוישות למאדים. בארגון עובדים ומפתחים ידע ויכולות בתחומי מדע, הנדסה, וחינוך מדעי בנושאי חלל ומעבירים את החברה הישראלית מהפכה שהיא ממש מוכנה אליה.