בשנת 2008 הציעה פרופ’ רבקה כרמי, נשיאת האוניברסיטה לשעבר, לד”ר רבקי אופיר להצטרף למרכז לרפואה משקמת וחקר תאי גזע ההולך ומוקם באוניברסיטה בהובלת פרופ’ סמדר כהן.
הכוונה הייתה שבמעבדה של ד”ר אופיר ייחקרו מחלות של בני-אדם בגישה חדשנית: חוקרים “יתכנתו” )תיכנות – :Reprogrammingהחזרה בזמן ביולוגי) תאים בוגרים שנלקחו מאנשים עם מחלות שונות וייצרו מהם תאי גזע עובריים, כשלב – ביניים לקראת הפיכתם לתאים רלוונטיים למחלות. לדוגמה, תאים שיילקחו מאדם חולה לב “יתוכנתו” למצב של תאי גזע עובריים וימוינו למצב של תאי לב פועמים בצלחת, כדי לחקור את סיבת המחלה ולקדם פתרונות למיגורה.
החזון המשותף היה לשתף פעולה עם חוקרים באוניברסיטה ומחוצה לה המגלים עניין בתאי גזע כמודל מתאים לחקר מחלות של בני-אדם ולגילוי תרופות למחלות אלו. ואמנם, לפני כמה שנים חברו יחד טטיאנה רבינסקי )עוזרת – המחקר במעבדה ל’תכנות’ תאי גזע עובריים וד”ר אבי יצחק (בוגר בית-הספר לרפואה על שם ג’ויס וארווינג גולדמן, שהצטרף למעבדה כחלק מלימודי הרפואה(, ו’תכנתו’ תאי שומן כדי ליצור מהם תאי גזע עובריים.
התאים נמסרו לצוות המחקר של פרופ’ טל דביר מאוניברסיטת תל-אביב. הצוות “הורה” לתאים לתפקד כתאי לב ואחר-כך הדפיס איתם לב במדפסת תלת-ממדית. במעבדה ל’תכנות’ תאי גזע עובריים באוניברסיטת בן-גוריון “מתכנתים” החוקרים תאים בוגרים של אנשים עם מחלות שונות למצב של תאי גזע עובריים ויוצרים מודלים של “מחלה בצלחת” – כלי מחקרי התורם להבנת הגורמים להתפתחות מחלות ולזירוז תהליך הגילוי של תרופות המתאימות לטיפול בהן. כיום חוקרים במעבדה מחלות לב, מחלות הנובעות מהתפתחות לא תקינה של המוח ועוד.
תפריט