בית ספר השלום ערך כנס מדעי לתלמידי הביולוגיה שלו יחד עם שני בתי ספר מצפון ישראל בנושא הוולבכיה. חידק הוולבכיה נפוץ בכל העולם והוא ייחודי בביולוגיה שלו. הוא חי בתוך פרוקי רגליים ויכול לשנות את הזוויג של החיה. מכיוון שהוא מועבר מאם לבת, יש לו מנגנונים מרתקים שמחסלים זכרים, הופכים זכרים לנקבות והופכים זכרים לעקרים. הכל כדיי שלנקבות הנגועות יהיה סיכוי טוב יותר שהבנות שלהן יצליחו. הוולבכיה כשהיא נמצאת ביתושים שהם פונדקאים למחלות המסוכנות לאדם, מורידים את הנגיעות. באוסטרליה השתמשו בוולבכיה כדי להלחם במחלת הדנגה.
בבית ספר השלום התחברו ליוזמה עולמית ועורכים בדיקות גנטיות לחרקים שונים בחיפוש אחר המצאות הוולבכיה. המורה של המגמה לביולוגיה ד”ר שירי מסה מובילה את הכיתה לעשות סקר ראשוני במדבר. מינים רבים של חרקים נבדקו והתלמידים למדו שיטות שונות ובסופו של דבר נמצא הוולבכיה במין אחד של שחרורית.
יש היום תלמיד שעושה על זה עבודת גמר. נושא הוולבכיה היה הנושא המרכזי בכנס שבית ספר השלום ארגן. במסגרת הכנס היו הרצאות מדעיות של מו”פ מדבר ואחרים וגם התלמידים עצמם נתנו הרצאות על וולבכיה ולאחר מכן אחת מהם התראיינה לרדיו יחד עם המורה שירי.
האזינו לראיון – “מתוך התכנית מה בוער, רזי ברקאי משוחח עם ד”ר שירי מסה, גלי צה”ל“: