בתחילת חודש דצמבר התקיים מפגש של חוקרי מו”פ מדבר וים-המלח עם חוקרי אוניברסיטת תל אביב. מטרת הכנסה הייתה גיבוש נושאי מחקר משותפים בין החוקרים במסגרת פעילות מכון מחקר ים-המלח במצדה, הפועל בחסות קרן פורטר של אוניברסיטת תל אביב, המועצה האזורית תמר וקרן יקא.
כחמישים חוקרים משני המוסדות קיימו הרצאות קצרות במגוון תחומי דעת ושתפו את הנוכחים בתגליות מעניינות ומרתקות הקשורות לסביבה המיוחדת של מרחב ים המלח. המפגש התקיים במעמד סגן נשיא אוניברסיטת תל אביב למחקר ופיתוח פרופ’ דן פאר. בין הנושאים שעלו היה התאמתם של הצמחים והחי לסביבה הקיצונית של ים המלח, חיזוי וניטור שיטפונות, (הידעתם? טכנולוגיה ייחודית המצלמת תנועת ברקים ורעמים עשויה לסייע בחיזוי שטפונות). הזיהום בנחל אשלים והחיים בתוך הבולענים. (נכון, יש חיים חדשים ותוססים בבולענים). בנוסף, הוצגו תוצאות ראשוניות ממחקרם המשותף של ד”ר אמיר שיטנברג (מו”פ מדבר וים המלח) לבין פרופ’ אליאורה רון ופרופ’ אורי גופנה (אוניברסיטת תל-אביב) אשר השוו את אוכלוסיות החיידקים והווירוסים הנמצאים על העור של תושבי הסביבה לעומת תושבי תל אביב (ותודה למתנדבים מעין גדי). מהתוצאות עולה כי כמות והרכב החיידקים והווירוסים של תושבי האזור שונים באופן מהותי מאלו של תושבי המרכז ומושפעת מתנאי הסביבה הייחודיים פה. לבסוף, ניתן דגש על הגשות משותפות לקרן האירופאית החדשה, אשר מתמקדת בשרשרת המזון, מהחקלאי ועד למוצר סופי, בדגש על הפחתת פסולת חקלאית וזיהום הקרקע.
וכבר בסיומו של המפגש, הרעיונות לנושאי מחקר משותפים שעלו במפגש, החלו לקרום עור וגידים וחוקרים משני המוסדות החלו בגיבוש הצעות מחקר משותפות אותן יגישו למימון קרנות.