זכייה בפרסים בעבודות גמר מצטיינות במדעי כדור הארץ של תלמידים ממעלה שחרות
עבודת הגמר היא הזדמנות יוצאת דופן עבור בוגר התיכון לבחור נושא הקרוב ללבו ולחקור אותו לעומקו. חוקרים מן האקדמיה המקדישים מזמנם לליווי הכנתן של עבודות אלה משתתפים בהכשרתם של עמיתיהם לעתיד, ויכולים לנתב את האנרגיה הרעננה של תלמידיהם לשם הרחבתו של הידע המדעי. על אף הקשיים בחיבור העבודה, ואולי בזכותם, מדווחים רבים מאותם צעירים כי זוהי החוויה הלימודית המשמעותית והמתגמלת ביותר שעברו בבית הספר (מתוך מאמר על עבודות גמר בכתב העת מחקרי הנגב, ים המלח והערבה 2015).
בשנת הלימודים תשע”ה הוגשו כשש עבודות גמר בתחום מדעי כדור הארץ ע”י תלמידים מביה”ס מעלה שחרות. העבודות עסקו בתחומי גיאולוגיה, הדרולוגיה וארכיאולוגיה בהנחיית ד”ר חנן גינת.
בפרס וינטראוב, במכון וייצמן, זכה איתי גת במקום הראשון בעבודה בנושא: “סיכוי, סיכון והערכות לצונאמי בראש מפרץ אילת ועקבה”. איתי הציג את העבודה בטקס חלוקת הפרסים בהרצאה שכותרתה היתה: “צונאמי במפרץ אילת היה וגם יהיה!!
במקום השני בתחרות זו זכה התלמיד אופיר אליאסף בעבודה בנושא: “קער רחבעם – היבטים סדימנטרים וסטרוקטורלים”. העבודה עוסקת במיפוי וחתכים ובאמצעותם שוחזר הנוף באזור אילת. בתחרות זו דורגו במקום השלישי עבודתם של יעל רונן, דוד רוט ויונתן אברהם שעסקה בהשפעת כריית הנחושת בעבר על עיצוב הנוף.
עבודתו של איתי על הצונאמי האפשרי באילת גם זכתה במקום השני בתחרות “קמפוס ירוק” באוניברסיטת בן גוריון. בתחרות זו צוינה לשבח עבודתו של איתמר להב שעסקה בתוכנית קו הרכבת לאילת באזור שמדרום לצומת מנוחה – ההיבטים הסביבתיים.
ציון לשבח גם ניתן לתלמיד עדן זו ארץ בפרס המים באוניברסיטת ת”א. עדן בדק את הגורמים המכתיבים את עוצמת השטפונות במדבר צחיח קיצון.