ישראל היא מדינת הסטארטאפ גם בחלל. בחסות קרן רמון וסוכנות החלל הישראלית נערך מפגש וירטואלי מטעם ספייסקפה TLV ב- 30.4.2020. ד״ר רעות סורק אברמוביץ׳ ממו״פ מדבר וים המלח שימשה כמנחה של הפאנל.
האקו סיסטם התעשייתי והכלכלי הישראלי מגוון מאד ויש בו אלמנטים שפועלים במסגרת תעשיית החלל הבינלאומית. במפגשים קודמים ספייסקפה TLV הציגו חברות שעוסקות בכאן ועכשיו כדוגמת רמון ספייס (Ramon.Space). הפעם ביקשנו להציג זרקור על יזמים מיוחדים שמסתכלים רחוק וקדימה לעבר עתיד האנושות מעבר לגבולות כדור הארץ.
הקלטת השידור מאפשרת לנו לפרסם את הארוע :
Space Cafe TLV online – Getting ready to sustaining lives away from Planet Earth
Last night, we had a fantastic time at Space Cafe TLV online. As we hosted Red C Biotech & helios . The recording of the session is attached. Enjoy!
פורסם על ידי Space Cafe ב- יום חמישי, 30 באפריל 2020
השתתפו: מנכ״ל ומייסד חברתRed C biotech ד״ר ארי גרגיר. חברה המייצרת תאי דם אוניברסלים מתאי גזע, ובכך מסוגלת לספק מנות דם לכל מטרה ולכל סוג דם.
ויונתן גייפמן מנכ״ל ומייסד שותף לחברת הליוס (Helios). ציטוט:
״ תכירו את הליוס – מיזם המפתח מערכת להפקת חמצן, ברזל ושלל מתכות מאדמת ירח ומאדים.
למה לעזאזל שמישהו יפיק חמצן, ברזל ושלל מתכות מחול ירח? שאלה מצוינת!
נאס”א, סוכנות החלל האירופאית ועוד מספר סוכנויות חלל גדולות וחברות מהתחום נמצאות כרגע במירוץ חזרה לירח, הפעם כדי להשאר. השאיפה שלהן היא שעד סוף העשור הנוכחי נבסס קו קבוע של אסטרונאוטים בין כדוה”א לירח, ובמקביל יתחיל להבנות לו בסיס קבע אותו האנושות תאייש באופן קבוע, כמו שתחנת החלל הבינלאומית מאויישת באופן קבוע מאז שנת 2000. הבעיה פה היא שמאד יקר לשלוח דברים לירח, משהו כמו מיליון דולר לק”ג. חזרה קבועה לירח תדרוש מאות ואף אלפי טונות של חומרי גלם, כאשר חלק ניכר מהם עומד להיות חמצן. ולא, לא בשביל לנשום (האמת שגם, אבל ממש קצת), אלא בעיקר כדי לשרוף דלק. לדוגמא, כדי לשגר 4 אסטרונאוטים חזרה מהירח לכדוה”א צריך כ-10 טון חמצן לשריפת הדלק לשיגור. אין חמצן באוויר על הירח, כי אין אוויר על הירח, משמע צריך להביא את ה-10 טון איתנו מכדוה”א. זוכרים כמה עולה ק”ג אחד? תריצו את המספרים, זה יוצא בלתי אפשרי כלכלית לתחזק דבר כזה לאורך זמן… אלא אם כן(!) מייצרים את החמצן הזה בשטח, על הירח! למזלנו 45% מההרכב של חול הירח הוא חמצן, ופה אני בעצם חוזר להתחלה, זה למה להפיק חומרי גלם על הירח.
אז איפה כל זה קורה? כרגע במעבדה שלנו בצור יגאל בה אנחנו עושים ניסויים, או יותר נכון לומר, משחקים שם בחול. מתישהו בעתיד כשכל המשבר הנוכחי יחלוף, מוזמנים למעבדה (בתיאום מראש) לבוא לראות איך חול ירח נראה ב2000 מעלות (רמז: מסנוור).
איפה אפשר לעקוב? יש לנו אתר די מגניב https://project-helios.space/
מוזמנים לעקוב, להתעניין, לשאול שאלות או סתם לתמוך!
תודה לעופר לפיד ורן ליבנה על קיום הארוע וההזמנה להנחות אותו.