פארק קרסו למדע, המתפרש על פני 17 דונם בעיר העתיקה של באר-שבע, הוא מוזיאון מדע אינטראקטיבי מוביל שמעורר את ה”מדען החבוי” במבקרים באמצעות משחק והתנסות. לצד תערוכות מדע וטכנולוגיה מתקדמות, שימר המקום את ההיסטוריה של המבנים החשובים שבו, בהם מבנה מהמרשימים בעיר, ששימש בתקופה העות’מנית בית-ספר לילדי השחים. במוזיאון, החבר באיגודי מוזיאוני המדע האירופאי והאמריקאי, מוצגות תערוכות קבע בנושאים שונים ומגוונים. בשנים האחרונות הציג הפארק, שזכה בהכרה רשמית של מדינת ישראל כמוזיאון מדע מוכר (אחד מארבעה במדינת ישראל), התפתחות משמעותית בכיוונים רבים בהם תוכן, חינוך, גידול במספר המבקרים ובפעילות החוץ, שיתופי פעולה עם אקדמיה, תעשייה, גופים בינלאומיים ועוד. יחד עם זאת, לא ניתן לנוח על זרי הדפנה ויש הכרח להמשיך ולבסס את השם של “פארק קרסו למדע” כמוביל ברמה הבינלאומית כדי שיוכל לשרת את החזון לשמו הוקם.
במסגרת החידושים הרבים שמציג המוזיאון, תערוכות מתחלפות בנושאים שונים, עליהם מחליטה וועדה אקדמית המורכבת מאנשי אקדמיה מובילים מאוניברסיטת בן גוריון והנהלת המוזיאון. בשנת 2020 נבחר נושא החלל, בדגש על פעילות ישראל בחקר החלל ותרומתן של נשים לפיתוח התחום, להיות זה שיוצג בתערוכה שתוצג החל מהקיץ ועד לפסח 2021.
כדי להקים תערוכה ברמה הבינלאומית הגבוהה אליה חותר המוזיאון, מוקם צוות מדעי אשר מסייע לדייק בעובדות, לייצר שותפויות ולחשוב על מוצגים ייחודיים שיחד ירכיבו את הסיפור הכולל.
בין חברי הצוות המדעי, זכינו השנה להשתתפותה של ד”ר רעות סורק אברמוביץ, אסטרוביולוגית מומחית. בזכות תרומתה המשמעותית של ד”ר סורק-אברמוביץ, אנו מצפים לראות הקיץ הקרוב תערוכה מרתקת, שתביא אל הציבור הזדמנות מיוחדת להכיר את העשייה הרבה התחום חקר החלל והיתכנות לקיומם של חיים במקומות שונים ברחבי היקום. נושא מרתק נוסף הוא משימות חלל עכשוויות המשמשות חלק ממחקר פעיל ועדכני בישראל ובעולם. בנוסף, בזכות קשריה, זכינו לחיבור עם פורום החלל האוסטרי, אשר מבצעים משימת הדמית חלל (אנלוגית) בחודש אוקטובר 2020 במכתש רמון, הנקראת AMADEE20, וחומרים מהמשימה הזו ומשימות חלל אחרות יוצגו בתערוכה.
ד”ר נצח פרביאש,
מנהל פארק קרסו למדע